גריסים תנו להם כבוד


היום הרבה אנשים ממעיטים להשתמש בחיטה ולא נכנס לזה במאמר זה,
השעורה שמפיקים ממנה את הגריסים היא דגן ראשי וחשוב לבני האדם הם כאמור טובים לבריאות הרבה יותר מהחיטה.

*גריסי פנינה*
הם גרעיני שעורה שהוסרו מהם הנבט והקליפה הקשה ומכאן הגוון הבהיר שלהם כמו אורז מלא ואורז לבן.
למרות הסרת הקליפה, גריסי הפנינה עדיין נחשבים למאכל בריא ומזין.
אך הגריסים עולים עליהם בהרבה.

*הגריסים למעשה הם הגרעין של השעורה*

מלבד הפחמימות והחלבון שבהם הם עשירים במינרלים (סידן, ברזל, נחושת, מנגן וזרחן) וויטמינים מקבוצה B. הם בעלי עומס גליקמי נמוך כך שהם מומלצים במידתיות כמובן לחולי סכרת , הם אסורים לחולי צליאק ולמי שאוכל מזון ללא גלוטן.

*בגריסים הרגילים* יש 6.8 גרם סיבים תזונתיים, פי שניים מאשר באורז מלא למשל.

כדאי להשרות מראש כדי להתחיל לרכך את הקליפה ולקצר את זמן הבישול.

*בישול קל*

את הגריסים אפשר לבשל בסיר גדול עם שפע של מים רותחים כחצי שעה עד לריכוך. מסננים ומשלבים בסלטים או בתבשילי קדירה. ניתן להוסיף למרקים ללא בישול מקדים אך חשוב לשים הרבה יותר מים כיון והם סופחים נוזלים.

אפשר לבשל כמו אורז כתוספת ,במרק או בחמין וכן גם להכין מהם סלטים כמו טבולה ועוד..

*מתכון בסיסי*

1 כוס גריסים שהושרו וסוננו.
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח רצוי הימליה
1 כף שמן זית

להרתיח בסיר את המים להוסיף את הגריסים להמליח להוסיף כף שמן זית ולבשל על אש נמוכה 25 דקות עד לריכוך.

אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון פפריקה כורכום ומעט כמון זה יוצא מעדן.

*אתן מכירות את ההתנהלות שלי*
*כמה שיותר פשוט וקל*

הרתיחו כמות גדולה יותר של גריסים ללא תיבול שימרו במקרר או במקפיא בשקיות או קופסאות.
בכל פעם הוציאו לפי הצורך פעם למרק פעם לתבשיל .

אכילתן מומלצת גם בדיאטה כיון והם תורמות לתחושת שובע ומספקות רק 130 קלוריות ל-100 גרם גריסים מבושלים

באהבה גדולה ד"ר רינה מורדו הרזיה מנצחת בתכנות התת מודע ו nlp