מי לא אוהב בורקס מתפוצפץ בפה רק מה

השומנים המוקשים והנזקים של קמח לבן 

גורמים לנו להתרחק ממנו כמו מאש ובצדק.

אני כשוחרת בריאות מחפשת תמיד פתרונות יצירתיים

גם לאהבות ישנות

והנה הפתרון  לפניכם 


החומרים לבורקס

1 חבילה דפי אורז עגולים קטנים או גדולים
קצת שמן זית לשימון הבורקסים
חופן שומשום  לפיזור

1 ביצה למריחה או שמן זית 


למגוון המילווים


למילוי גבינה


  • 250 גרם גבינת שמנת 5% (סימפוניה )
  • 250 גרם קוטג' 5%
  • 100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
  • 1 ביצה
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס (אפשר לטחון)
  • אופציונאלי: זרעי קימל


למילוי פיטריות


3 בצלים בינוניים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 שיני שום 

2 כפות עלי כוזברה

 חצי כפית מלח הימליה

כמון

פלפל שחור גרוס


למילוי בטטה :

בטטה גדולה מבושלת 
בצל "מטוגן" במעט שמן 
קורט מלח הימליה

פלפל גרוס

מעט קינמון או טימין טרי 



למילוי  ת"א

1 תפוח אדמה גדול מבושל 
בצל מטוגן
1 כפית שמן זית
קורט מלח ופלפל
אם רוצים אפשר להוסיף קוטג' 5%


למילוי ירקות:

לאדות בווק רצועות גזר,בטטה,קישוא

לטבל במלח

פלפל גרוס

כורכום


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. 
בקערה אחת מערבבים את החומרים הרצויים.


להכנת הבורקס

בקערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז שופכים 2 כוסות מים רותחים 
טובלים  את דף האורז במהירות ל 5 שניות ומוציאים .
מוציאים מהמים ומעבירים לקרש חיתוך כששולי הדף בולטים החוצה ומורחים במעט שמן זית
 מניחים את המילוי באמצע הדף מקפלים את שולי הדף על המילוי, בתחילה מהצדדים ואז  לגלגל את שולי הדף מלמטה עד למעלה עד שמתקבל גליל בורקס. 
להניח את הבורקס כשהפתח כלפי מטה  בתבנית  כשעליה נייר אפיה .
ממשיכים ככה עם הדפים שרוצים .
מורחים במברשת סיליקון את כל הבורקסים במעט שמן זית או ביצה
זורים שומשום או קצח



אופים בחום בינוני  כ 30  דקות עד שהבורקסים משחימים מעט.

הצעות הגשה:

מכינים רוטב פטריות 

או ביצה קשה עם פלפל גרוס ומלח 

בתוספת ירקות ונהנים מכל ביס.


ניתן לשמור במקרר ולחמם על הפלטה או בתנור שנית


את האמת מי עדיין חושב שלאכול אוכל דל קלוריות זה קשה או לא אפשרי

באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.