המבורגר טבעוני משעועית שחורה


את המתכון הזה העברתי בסדנת זום לבישול בריא

משתתפי הסדנה התלהבו ,והזילו ריר .. 

הם רצו להשרות שעועית שחורה , ושלחו לי צילומים

של מה שהם הכינו בביתם.

התגובות היו אוהדות מאד.


מצרכים

 

1 בצל גדול

1/2 1 כוסות שעועית שחורה מבושלת

500 גרם פטריות קצוצות

3 שיני שום

1/2 כוס קמח חומוס

כרפס קצוץ

 2 כפות שמן זית

1 כפית מלח הימליה

 פלפל גרוס

כמון

פפריקה מתוקה

כורכום

תבלין שווארמה

אופציונאלי :צ'לי גרוס


אופן ההכנה 


1. בסיר או מחבת לאדות  בצל קצוץ

להוסיף את הפטריות ול"טגן" כ 5 דקות.

לקרר

2. במעבד מזון להניח את כל שאר מרכיבי ההמבורגר ולעבד בפולסים .

3. להעביר לקערה להוסיף את  הבצל והפיטריות  ולערבב היטב.

4. להניח נייר אפיה על תבנית אפיה או בחשמלית .

5. להכין קציצות בורגרים בגודל הרצוי.

באמצעות ידיים רטובות או באמצעות קורצן עוגיות , היוצר קציצות אחידות ומרהיבות.

לאפות 35-40 דקות עד שההמבורגרים יציבים .


הצעות הגשה:

1.להכניס ללחמניה עם חסה רצועות בצל עגבניה כמסורת ההמבורגר

2.להכין סלט חסה ,כרוב עגבניות שרי טחינה וחמוצים.

3. לבשל רוטב עגבניות ולהניח את הקציצות ברוטב לספיגת טעמים.



באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.