לאפה/פיתה כוסמת ירוקה דוחן וקינואה

( ניתן להוסיף גם עדשים מונבטות)  

כשתתחילו להכין את הלאפות האלה

לא תאמינו כמה הם טעימות וממכרות 

והכי חשוב קלות להכנה ולעיכול

הן עשויות מדגנים מאד בריאים

עשירים בערכים וסיבים תזונתיים

והאמת יכולות לשמש כבסיס לפיצה

כפיתה או כטורטיה 


אז מה צריכים :

1/3 כוס כוסמת ירוקה

1/3 כוס דוחן

1/3 כוס קינואה

1/3 עדשים מונבטות -אופציונאלי

 להשרות את הרכיבים ל 4 שעות

 בקערה עם מים מהברז לסנן מהמים.

 לשים בקערת המיקסר את הדגנים המושרים

 ולהוסיף

1/4 כפית מלח הימליה

1 כוס מים

(אם מוסיפים עדשים להוסיף עוד 1/3 כוס מים)

1 כפית חומץ תפוחים -אופציונאלי

1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום או סודה לשתיה

 


לטחון במעבד מזון את כל הרכיבים עד ליצירת מרקם אחיד

לחמם מחבת פנקייק משיש  על אש בינונית

לצקת בעזרת מצקת קטנה עיגול  בגודל של פיתות ביס 

לשטח מעט באמצעות תחתית המצקת

לשים כ 3 טורטיות במחבת 

אחרי שרואים שהדפנות נפרדות בקלות והצבע הופך להיות

צהבהב קל יש להפוך בעדינות לעוד רבע דקה 

להוציא את הטורטיות ולהניח על מגבת כמו לחוח או פנקייק

 הטורטיות מצויינות בהקפאה.

אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא

לחמם במצנם ובאמצעות הסכין 

לפתוח לפיתות ולמלא במה שאוהבים

* שימו לב :

ניתן לשדרג את הטעם ולהוסיף בצל מיובש,שום קימל או קצח

לתערובת לפני הבישול. 

  מומלץ להנביט גם את הכוסמת ירוקה ,זה משדרג

את הערך תזונתי שלה.

רעיונות למילוי :

נבטי חילבה ואבוקדו

קציצות ברוקולי טחינה וחמוצים

 ממרח שוקולד בריא


טעים בריא מזין וקל

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.