אחד המאכלים האהובים עליי עוד מימי ילדותי

זה כרובית מטוגנת שאימי ע"ה הייתה מכינה לנוו

היינו מתענגים על כל ביס.

את הגרסה המטוגנת כבר מזמן הוצאתי מהתפריט

 ובכל אופן כשמתחשק לי כרובית בטעם של אמא.

אני מכינה את המתכון בגרסה הבריאה.


מצרכים:


1 כרובית ( אפשר קפואה של בודק )
קערה א 2 כפות מיונז טבעוני 1 כף חרדל
קערה ב כוס פירורי לחם כוסמין (השדה)


אופן ההכנה:


מרתיחים את הכרובית במים רותחים עם כפית מלח ל 5 דקות .

מסננים ומקררים מעט.


בקערה קטנה מערבבים את המיונז והחרדל .


בקערה נוספת או צלחת שמים את פרורי הלחם.


טובלים כל פרח בתערובת המיונז ובפירורי הלחם.


את הפלחים המצופים מסדרים על נייר אפיה בתוך תבנית אפיה .


אופים את הכרוביות בתנור שחומם ל 180 מעלות בסביבות 20 דקות.


הערות ושידרוגים 

ניתן להוסיף עשבי תיבול למיונז או לפרורי הלחם.

ניתן להשתמש במתכון לאיולי טבעוני 

ניתן לאכול עם מטבל טחינה, איולי, יוגורט 

וסלט ירקות


חשוב לדעת

כרובית שייכת לקבוצת ירקות המצליבים 

המכילים תרכובות טבעיות מכילות גופרית (בין היתר סולפוראפן) שמגנות על כלי הדם ובכך תורמות לבריאות הלב. 

בנוסף לכך, מחקרים הראו כי תרכובות המצויות בכרובית יכולות למנוע התפתחות והתפשטות של גידולים סרטניים.

כרובית עשירה מאוד במגוון רחב של ויטמינים ומינרלים קרוטנואידים ובחומרים מזינים חיוניים נוספים כמו ויטמין A,C, E, K

הוויטמין K משנה את מטריצת חלבוני העצם ומשפרת את ספיגת הסידן.

ויטמין K המצוי בכרובית מסייע לסידן להספג כראוי בעצמות.

היא דלת פחמימות עשירה בסיבים תזונתיים שתורמים לעיכול והרזיה.

אתם ודאי מכירים את הפיצה מבצק כרובית , סלט טבולה מכרובית ,פירה מכרובית היא פשוט ירק נפלא מבחינה תזונתית וטעם משובח.


באהבה ד"ר רינה מורדו phd

תכנות להרזיה 

מומחית לשינוי מערכת יחסים עם האוכל

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.