לביבות גבינה אפויות 

 17-20  יחידות


גילוי נאות אני לא בעד דיברי חלב ומעדיפה לעשות הפרדת מאכלים בין פחמימות לחלבונים ,

אבל פעם בשנה לכבוד חנוכה אני מכינה לביבות גבינה אפויות 

ונהנית עם כל המשפחה מכל ביס

כי אוכל זה לא רק הטעם זו החוויה הקולינרית עם זכרונות מבית אמא


מצרכים
2 קופסאות גבינת ריקוטה 

3 ביצים

3/4 כוס קמח כוסמין מלא או קמח קוואקר

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

1/2 כוס סוכר קנים

כף גרידת לימון

אופציונאלי 

לפזר מעל אבקת סוכר קנים.

או אוכמניות ותותים 


אופן ההכנה

1. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

2. לערבב את כל המצרכים בקערה לקבלת עיסה חלקה.

3. להניח נייר אפיה על תבנית ולהבריש עם מעט שמן על הנייר אפייה 

.4. להניח לביבות בתבנית בעזרת כף לשמור על מרווחים בין הלביבות .

5. לאפות בתנור כרבע שעה עד לקבלת צבע זהוב.

6. לצנן את הלביבות ולפזר מעט אבקת סוכר.או פירות

7. להנות מ 2-3 יחידות כמנת פינוק .




טיפים וגיוונים:

1. ניתן להוסיף לתערובת  צימוקים או אוכמניות

2. ניתן לשמור את הלביבות במקרר .

3. ניתן להגיש עם קונפיטורה 


הילדים יבקשו עוד ועוד

לא מבטיחה שיהיה מה לאחסן במקרר 

חוסל


באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.