אני אוהבת מנות שמשלבים בהם כמות נכבדה של ירקות וערכים תזונתיים.

אם יש משהו שתמיד אפשר למצוא אצלי בסירים ועל הצלחת, ובפרט לשבת זו מנה עשירה וצבעונית של ירקות מוקפצים בגרסה פרווה וגרסה עם חזה עוף.

המוקפצים מכילים המון ירקות נפלאים המכילים שפע של טעמים וארומה נפלאה,יש להם מראה צבעוני ומזמין בטוחה שאחרי שתכינו פעם אחת

לא תרצו להפסיק ...

מצרכים:


3 בצלים גדולים
2 גמבות אדומות
2 גמבות צהובות
2 גזר מגורד או חתוך למקלות דקות
1 קופסת תירס ללא תוספת סוכר
2 כפות תרכיז רימונים או רוטב סויה ללא תוספות
1 כף סילאן טיבעי
1 כפית מלח הימליה
1/4 כפית פלפל שחור

אופציונאלי: כפית צ'לי גרוס

1 כף שמן שומשום או זית

אופן ההכנה :


לחמם בווק שמן זית
לפרוס את הירקות ולהקפיץ במחבת עם כף שמן זית
לתבל ולערבב
להנמיך את הגז ולבשל תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות.
זו הגרסה פרווה 


למוקפץ עם נודלס או איטריות אורז:

להרתיח 5 דקות את האיטריות אורז או נודלס 

לשטוף במסננת ולהוסיף לווק

לערבב ולתת לזה עוד 5 דקות לספיגת טעמים .

אני מכינה בגרסה פרווה .

שאפשר להנות ממנה מבלי להיות בשרית.


לגרסה עם חזה רצועות  עוף


500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות 

להקפיץ רצועות חזה עוף בסיר נפרד .

בשלב שהמוקפץ ירקות מוכן אני מעבירה מחצית מהכמות לקערה .

ואז מוסיפה את החזה עוף והנודלס
לעוד 5-10  דקות בישול לספיגת טעמים

איזו גרסה אתם אוהבים יותר?

באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.