½ כוס קשיו, מושרים

2 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים

 2 כפות שימרי בירה- מומלץ.

4 קישואים בינוניים, מגורדים גס

1/2 כפית מלח רצוי הימליה

¼ כפית פלפל שחור

½ כפית כמון


אופן הכנה:

משרים את הקשיו במשך 4 שעות לפחות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל באיטיות על אש נמוכה עד להשחמה .

ברגע שכל הבצל השחים, מוסיפים למחבת את הקישואים המגורדים



מערבבים היטב וממשיכים לטגן, 

תוך ערבוב כ 15- 20 דקות.

מעבירים את הירקות מהמחבת למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את הקשיו, התבלינים וטוחנים .

ומקבלים ממרח קישואים מדהים עשיר בחלבונים.

צננו מעט והעבירו לקערה .



הערות ושידרוגים:

אם אתם רוצים פטה קישואים מוצק 

הוסיפו 2 כפות שמן קוקוס.

רפדו קערה מזכוכית בנייר אפיה או ניילון נצמד פזרו גרעיני דלעת על הנייר 

צקו לתוך התבנית את תערובת הקישואים עם שמן קוקוס (הוא מייצב את התערובת.)

מעבירים למקרר ל-4 שעות .

הופכים את הפטה על צלחת.

 מורידים את הנייר אפיה, חותכים ומגישים. 

שומרים בכלי אטום במקרר.


*ניתן להוסיף שום ושמיר ולשחק עם התבלינים



באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.