מרכיבים

2 כוסות אפונה יבשה

1 בצל קצוץ

2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה

3 קישואים

תבלינים לפי הטעם: כמון, פלפל שחור

2 ליטר מים רותחים

כרפס קצוץ

מלח הימליה

הוראות הכנה:

בוררים את האפונה ומשרים בקערה עם מים רותחים לחצי שעה.

מסננים את האפונה.

קוצצים את הבצל.

מטגנים בסיר גדול ,או בסיר לחץ את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה.

מוסיפים את האפונה והירקות הקצוצים או המגורדים.

מוסיפים את התבלינים.

מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה,אם מבשלים בסיר לחץ זה מקצר את זמן הבישול לחצי שעה.

להזהר לא לפתוח את הסיר לחץ עד שהאדים יצאו.

מוסיפים את הכרפס.

ניתן לטחון בבלנדר מוט.


מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל עישבי תיבול.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.