מצרכים למתכון

2 בצלים קצוצים

3 כוסות תירס גרגירים 

1.5 כוסות פירה מת"א או בטטה

2 ביצים או 2/3 קמח חומוס לגרסה הטבעונית

1.5 כוסות קמח כוסמין/ קמח עדשים לגרסה ללא גלוטן

מלח ופלפל שחור

3 כפות שמן זית 


לציפוי:

פירורי לחם (רצוי כוסמין)שומשום


הוראות הכנה

את הבצלים הקצוצים מטגנים עד להזהבה ומניחים לצינון.

בקערה גדולה מערבבים תירס, פירה, קמח,ביצים או תחליף ביצה, שמן ותבלינים.

את הבצל המטוגן מוסיפים לקערה לאחר שהתקרר.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.


מכינים בצלחת שטוחה

פירורי לחם ושומשום.


בידיים רטובות לוקחים מעיסת השניצלים כדור בינוני ומשטחים לצורה והגודל שרוצים.

טובלים כל שניצל בפירורי הלחם והשומשום. 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאפות על 180 מעלות כ 25 דקות עד להזהבה 

ניתן גם לטגן במחבת נון סטיק .(פחות ממולץ)


באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.