התירס הוא אחד הממתקים הכי טעימים משמש כנשנוש מעולה לילדים והאמת גם למבוגרים. 

אפשר למצוא אותו כמעט בכל צורה, 

טרי, בקלח, בקופסת שימורים, בהקפאה כקמח וקורנפלור בתור פופקורן  

בדגני בוקר  כאלכוהול וכשמן תירס

התירס הוא  דגן מלא עשיר בסיבים תזונתיים המשפרים את הפעילות של מערכת העיכול, 

מסייעים לשחרור איטי של הגלוקוז לדם ותורמים לתחושת שובע למשך זמן ארוך.

הוא אולי יוצא כמו שהוא נכנס, אבל מסתבר שהוא מספיק לעשות כמה דברים בדרך

ספל של גרעיני תירס מספק 20% מהכמות היומית המומלצת למבוגר של חומצה פולית - 

החיונית לבריאות כדוריות הדם האדומות להתפתחות תקינה של העובר במהלך ההיריון. 

התירס מכיל לוטאין זה שנותן לו את הצבע הצהוב 

חיוני למניעה של התנוונות שמתרחשת בעין באופן טבעי עם הגיל. 

הלוטאין מגן גם על העדשה מפני התפתחות קטרקט.

בתירס ויטמינים כמו B1 החיוני להפקת האנרגיה בגוף, למערכת העצבים והמוח. 

מכיל ויטמין K, החיוני לתהליכי קרישת הדם, לבניין העצמות ולבניית כלי הדם.

בתירס יש מינרלים כמו  סידן, מגנזיום, וזרחן האחראים על אנרגיה 

 בריאות העור, השיער, השרירים, והעצמות.

מומלץ להכנת פשטידות סלטים תבשילים ומאפים


וכעת למתכון שילדים אוהבים


סלט תירס וגמבה


 200 גרם תירס  קפוא
או קופסת תירס
5 מלפפונים חמוצים
1 גמבה אדומה
צרור שמיר
מעט מלח הימליה
מעט פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה: 


להרתיח את התירס ל 5 דקות

לשטוף במים קרים ולסנן.

לחתוך הגמבה והמלפפונים לקוביות קטנות

לקצוץ השמיר


לשים את כל הרכיבים בקערה לתבל ולערבב

לטעום (רק קצת)


לתקן טיבול ולהגיש באהבה

ניתן לשמור בקופסא עד שבוע.


באהבה ד"ר רינה מורדו

 












הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.