עוגת קינמון מקישואים שיבולת שועל אגוזים ועיסת קקאו


הצבע והריח משגעים

מתכון אוורירי טעים ומזין , הקישואים לא מורגשים כלל. 



המצרכים:

1/2 2 כוסות שיבולת שועל

 3 קישואים חתוכים

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כף חומץ תפוחים

 1 כף קינמון

 3 ביצים

1/2 כוס סילאן טבעי

3 כפות סוכר קוקוס

3/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן שקדים

 1/2 חלב צימחי או מים


 חופן אגוזי מלך או פקאן

 1/2 כוס עיסת קקאו


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים - שיבולת שועל, מלח, קקאו,אבקת אפייה וקינמון. 

במטחנת בלנדר מג"ימקס או בכוס של הנינג'ה שמים את קישואים קלופים וחתוכים גס,  את הביצים הסילאן והסוכר ,מוסיפים את השמן והחלב צימחי  ומערבבים. 

מוסיפים את תערובת היבשים ומפעילים שוב לעיסה חלקה ואוורירית. 

מעבירים לקערה מוסיפים אגוזים ועיסת קקאו וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. 

יוצקים לתבנית עגולה או 2 תבניות אינגלישקייק

 אופים כ 40 דקות עד לייצוב והזהבה

ניתן לשדרג את העוגה עם סירופ שוקולד.

לציפוי

10 מטבעות עיסת קקאו

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס סילאן טיבעי


לשים בסיר כפול את המצרכים ולחמם על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כ 5 דקות.

לצקת על העוגה לאחר שהתקררה ולעטר בשבבי קוקוס או בוטנים גרוסים

ניתן לשתף באהבה ד"ר רינה מורדו phd




--

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.