זרעי צ’יה נחשבים למזון על הם כוללים יתרונות תזונתיים רבים
אלו הזרעים של צמח ממשפחת המרווה.
זרעים קטנטנים, כמעט חסרי טעם  כך שאין אף אחד

שיכול לאמר איכס אני לא אוהב צ'יה

וניתן להוסיף אותם למזונות שונים ובכך להעשיר

את הערך תזונתי שלהם.


הם מכילים סיבים תזונתיים התורמים למערכת העיכול.

רובן המוחלט של הפחמימות המצויות בזרעי הצ’יה הם סיבים תזונתיים.


זרעי הצ’יה מכילים ריכוזים גבוהים במיוחד של חלבון, אף גבוהים מזה המצויים בסויה,  20% מזרעי הצ’יה הוא חלבון.

החלבונים  מרכיבים את התא, הם מהווים דרך תקשורת בין חלקי התא השונים ובין תאים שונים, 

הם יוצרים את התגובות הכימיות הדרושות בגוף בונים מסת שריר
הגוף מרכיב את החלבונים מחומצות אמינו, אך הגוף אינו יכול לייצר בעצמו את כל חומצות האמינו,

 ולכן עליו לקבל אותן מחלבונים שונים המצויים במזונות.


הם עשירים בברזל פי 3 הרבה יותר מן התרד


המגנזיום בזרעי הצ’יה גבוה פי 15 מאשר ריכוז המגנזיום בכמות זהה של ברוקולי

אותו מינרל שנותן לנו תחושת אנרגיה – תופעות הלוואי שמתעוררות בהיעדרו הן לרוב עייפות, כאבי ראש, ירידה בתיאבון ועוד.


אומגה 3 היא אחת מחומצות השומן הבריאות ביותר לגוף, ויש בהן לסייע במניעת מחלות שונות ואף לעזור לתפקוד מוחי טוב יותר.
זרעי הצ’יה מכילים אומגה 3 בשפע, ויותר מכך, 


זירעי הצ’יה מהווים את אחד מן התחליפים הצמחיים היעיל ביותר כמקור לסידן,
פי 6 יותר גבוה מאשר בכמות זהה של חלב.

זרעי הצ’יה הם המאכל המכיל בו את הריכוז הגבוה ביותר של אומגה 3 – 5000 מיליגרם לשלושים גרם של גרעיני צ’יה.
לשם השוואה, מדובר בפי שמונה יותר אומגה 3 מאשר בסלמון.

זרעי הצ’יה עולים על האוכמניות הכחולות ומכילים ריכוז גבוה אף יותר של נוגדי החמצון 

 בהשוואה בין כמות זהה של זרעי צ’יה ושל אוכמניות כחולות, בזרעי הצ’יה יימצא ריכוז גבוה פי 3 של נוגדי חמצון


קדימה למתכון


מצרכים
2 כפות זרעי צ'יה
1/2 כוס חלב קוקוס שקדים/סויה
1/2 כוס מים
1/2 כפית דבש או סילאן טיבעי
1 - 2 פירות כמו  בננה או כל פרי אחר

הכנה:
מערבבים בכוס זכוכית את החלב המים והצ'יה ושמים במקרר ללילה.
בבוקר מוציאים מהמקרר מערבבים, מוסיפים סילאן ופרי חתוך כמו בננה ,תפוח,תות
מערבבים ואוכלים טעים בריא ומספק חלבון שומן פחמימה וויטמינים ומינרלים

פי כמה וכמה יותר מהרבה מזונות שאתם מכירים.


הערה חשובה!


זרעי הצ’יה אינם מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם בתהליכי עיבוד שונים

 לכן ניתן ללא חשש לטחון אותם לאבקה,

 להמיס אותם בנוזל אחר להכין ג'ל, 

לאפות אותם בשילוב של מנות שונות ולשלב אותם בבישול.


באהבה ד"ר רינה מורדו








הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.