דרך מעולה להוסיף מנת דג וירקות לתפריט היא הכנת קציצות 

כשהן נאפות בתנור הן יוצאות ממש כמו הקציצות הקנויות

רק הרבה יותר בריאת ומזינות.

הדג סלומון מכיל חומצה פולית, ויטמין D, ויטמין B6, ויטמין B12 וויטמין A, 

ומהווה מקור חיוני לחומצת שומן מסוג אומגה 3.

אומגה 3 משפרת את בריאות העיניים ומפחיתה את הסיכון למחלות לב וסרטן. 

המצרכים 


1/2 ק"ג דג סלמון
3 גזרים
1 בצל גדול
1 קשוא
1/2 כרת
3 ביצים או תחליפי ביצים
1/4 כפית כמון
1/4 כפית גריל דג
צרור כוזברה
1/2 כפית מלח הימליה
3/4 כוס קמח תירס 🌽/ קוואקר .

אופן ההכנה

חמם תנור על 200 מעלות
להשרות הדג במיץ לימון כחצי שעה.
לקלף הירקות
לחתוך לקוביות גדולות
לשטוף את הכוזברה
לטחון את הירקות והדג
להוסיף ביצים ותבלינים
ואת הקמח לערבב היטב.
לשים נייר אפיה על תבנית
לקחת כף מהתערובת ולקרוץ עיגולים בידיים
או בקורצןלאפות כחצי שעה עד להזהבה.

מצויינות בהקפאה.


הצעות הגשה :
ניתן לבשל הקציצות ברוטב או לאכול בתוספת סלט וקינואה עם טחינה .

באהבה ד"ר רינה מורדו

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.