פעם הייתי מכינה מטבוחה בהכנה מורכבת ,

חולטת את העגבניות מסירה קליפה,

קולה את הפלפלים ,מכניסה לשקית מקלפת

חותכת לריבועים בקיצור ים עבודה.

היום אני מכינה מטבוחה מהירה ב 10 דקות עבודה 

המטבוחה שלי לא שוחה בשמן ולא עם סוכר.

היא טעימה כסלט ומשמשת כבסיס לשקשוקה ועוד..

מצרכים: 

3 כפות שמן זית
12 עגבניות בשלות מרוסקות
1 כף גדושה פפריקה אדומה
7-8 שיני שום
פלפל חריף
1 פלפל ירוק
2 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1/2 כף צ'ילי יבש
1/2 כפית כמון
1 כף מלח הימליה 


אופן ההכנה:

  • שוטפים את הירקות חוצים ל 4 וטוחנים אותם גס.
  • שופכים לסיר ,מוסיפים את התבלינים ומערבבים
  • מכסים את הסיר במכסה.
  • מבשלים על להבה גבוהה כ 5 דקות.
    מערבבים.
  • מנמיכים ללהבה בינונית מבשלים כחצי שעה.
  • מידי פעם פותחים את המכסה ומערבבים.
  • מוסיפים 3 כפות שמן זית מבשלים 3 דקות נוספות
  • מכבים את האש.מקררים ומעבירים לקופסא.

    טוב במקרר עד שבועיים אם ישאר ..

    באהבה ד"ר רינה מורדו phd
הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.