קמח העשוי מגרעין הכוסמין הוא סוג של דגן (אחד מחמשת מיני דגן). לגלוטן הכוסמין תכונות שונות מאלו של גלוטן החיטה 

לכן כאשר מכינים לחם מקמח כוסמין, מתקבל מאפה בעל טעם עדין ומעט מתקתק

 את לחם הכוסמין עדיף לאפות בתבנית כדי לסייע ללחם לשמור על צורתו בזמן ההתפחה. 

הכוסמין עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים ולכן הוא בריא מאוד דומה לחיטה העתיקה. 

עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כולל מנגן ויטמין 3B מאזן רמות שומנים בדם וויטמין 2B שבו עשוי לעזור למיגרנות. 

הדגן מכיל חומרים המחזקים את המערכת החיסונית ואת העצם והסחוס.

למצרכים:

1 וחצי כוסות קמח כוסמין

1 כוסות מים פושרים

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח הימליה

2 כפות סוכר קנים

2 כפות שמן זית

2 כפות תערובת זרעים (גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, זעתר, שומשום)

אופן ההכנה:

להכניס לקערת האופה את המצרכים
בוחרים תוכנית 1 היא כבר לשה מתפיחה ואופה

נהנים מלחם מדהים



הערה: אחרי שהלחם מתקרר, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים. 

רצוי לפרוס ולחמם . 

אפשר להקפיא


באהבה ד"ר רינה מורדו


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.